2011. február 10., csütörtök

Keljfeljancsi

Kinek volt gyerekkorában keljfeljancsija? Nekem volt. Ez az a játék, aminek az alja gömb, és nehezék van benne. Így akármilyen erősen is lököd meg, újra feláll. És ugyanazzal a kedvesen vigyorgó képével néz rád. Akárhányszor próbálod a földre sújtani, újból feláll. Sokat játszottam vele. Nem is gondoltam, hogy ennyi hasznom lesz belőle.
Ma lett volna egy állásinterjúm... de kiderült, hogy a cég kicsit sumák (mást hirdet és más amit akarna), így el sem mentem. Az életben mindig jönnek a pofonok. Az ellenség próbálkozik kizökkenteni az egyensúlyból. És lehet sikerül is neki. De ha ott van bennem az a nehezék, akkor újra felállok! Jézus Krisztus ez a "nehezék".
"Az Úr szilárdítja meg az igaz ember lépteit... Ha elesik, nem terül el, mert az Úr támogatja kezével"  
(Zsoltárok 37;23-24)
Kaphatok olyan pofonokat, amitől elesek. De nem terülök el! Ott az az erő, ami újra felállít. Így bátran nézhetek a nehézségek elé. Nem baj, ha elárasztanak. Mert biztos vagyok benne: újra fel fogok állni! Jöhet az ellenség a legnagyobb erejével, lehetek a leghatalmasabb problémák között. Egy keljfeljancsit hiába próbálsz a földre ütni. Úgyis feláll. Visszahúzza egy erő! És mosolyog tovább. Milyen jó ez a tudat! 
Gyerünk, nyugodtan ki lehet zökkenteni az egyensúlyomból... 
de ÚGYIS FELÁLLOK ÉS MOSOLYGOK TOVÁBB! :)





1 megjegyzés:

  1. Ez nagyon tetszik...sok minden törént vasárnap óta...olyan dolgok amivel nem mindennap találkozik az ember...és arra késztetek, h. nézzek a habokra...a probélmákra... nehéz volt fel állni...de az ember mikor megteszi az első lépést...az nehéz... de mikor kinyitod a Bibliát és érzed, h. neked szól...akkor tudod, érzed, hogy erőt kapsz...és tudod, igen van miért fel állni...csak azért is...tovább menni, mosolyogni és hálát adni....Egyedul az Övé minden DICSOSSÉG!:D
    sok erőt és kitartást kívánok a továbbiakban is :) 1. Kor.1:18
    ,,..kik megtartatunk, Istennek ereje."

    VálaszTörlés