2011. február 7., hétfő

Adathordozó.... pendriveként a világban


Gondolkoztam mi legyen a következő téma, és ez jutott eszembe... :)
Szerintem hasonlítunk egy pendrive-hoz... Aminek egész nagy a tárhelye. És ahogy kapcsolódunk, viszonyulunk dolgokhoz, különböző adatok kerülnek a memóriánkba. Aztán ezeket az adatokat visszük tovább a másik helyre, ahol kapcsolódunk. A kérdés, hogy milyen adatok kerülnek ránk, milyen adatokat adunk tovább másoknak!
Jézus szavai szerint: "Mert a szívnek teljességéből szól a száj"   
A kérdés csak az, hogy mivel töltötted meg a szíved előzőleg? Mi az amit te adathordozóként viszel tovább? Lehet jóra és rosszra is használni... Sajnos manapság egyre inkább fertőződünk akár a tévében látott, vagy rádióban hallott, vagy épp interneten olvasott információknak köszönhetően. Próbálják elhitetni, hogy teljesen normális, ha homoszexuális vagy, teljesen normális a válás, újraházasodás, egyik baráttól/barátnőtől a másikhoz mászkálni, teljesen normális a saját érdekemet nézve kihasználni a másikat, teljesen normális, sőt vicces ocsmány szavakkal illetni a másikat, nőknek teljesen normális kirakni magukat a közönség örömére, stb. És ezek a "vírusok" felkerülhetnek a pendrive-odra... elkezd fertőzni... mennyien vannak, akiket már annyira megfertőzött, hogy folyamatosan ez árad belőlük!
De Isten annyira megsajnált minket, hogy kifejlesztette a formatálást.... Értünk adta Jézust, és így lehetséges az, hogy "a régiek elmúltak és íme újjá lett minden"! De a kérdés, hogy mit kezdünk ezzel az új kezdettel... mert nem marad üres az adathordozó! Mivel töltöd? Milyen adatokat tárolsz? Van ez a közmondás, hogy "amit eszel, azzá leszel". Te mivel táplálkozol? Mennyi időt töltesz azzal, hogy Isten igéjével táplálkozz? Hogy ez határozza meg a gondolkodásod? Ez határozza meg a látásod?
Nagyon egyszerű leellenőrizni mi van az adathordozódon. A mindennapokban mikor "kapcsolódsz" másokhoz, kiderül milyen adatokat közvetítesz. Mi a fő beszédtémád. Mert a szív teljességéből szól a száj. Csak az jöhet ki, ami benned van. És azt hiszem nem vagyok egyedül, ha azt mondom, nem csak egy formatálásra van szükség... hanem folyamatos vírusirtásra... ezt pedig úgy tudjuk, ha hagyjuk hogy az Ő igéje formáljon, alakítson, járjon át bennünket. És minden nap telve kell lenni Vele. Akkor Őt tudjuk közvetíteni. Azt akarom, hogy ha bárki leolvassa az adataimat, Őt találja meg. Az Ő adathordozója akarok lenni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése