2011. február 21., hétfő

Ég a ház!

Olvasom Corrie ten Boom áhítatos könyvét. És végig arról szólt az elmúlt jópár nap, hogy mennyire fontos a bizonyságtétel. Annyira örültem, hogy Isten minden nap adott valakit, akinek beszélhettem arról, hogy Kiben hiszek. És a ma reggeli mondat nagyon megérintett: "Ha ég egy ház, és tudod, hogy emberek vannak benne, bűn képeket egyenesítgetni a házban. Ez a világ veszélyben van." - nagyon megfogott. Sokszor olyan dolgok, amik nem is bűnök, helytelenek lesznek azzal, hogy olyankor tesszük, mikor mást kéne. A mi felelősségünk figyelmeztetni az embereket a környezetünkben, hogy: ÉG A HÁZ!!!! Milyen sokszor inkább beszéltem másról... "egyenesítgettem a képet".... de mit érsz vele, ha leég a ház?
Isten most ezt nagyon a szívemre helyezte, és hiszem nem véletlenül... Pénteken ifin is arról volt szó, hogy mi vagyunk a szolgák akiknek hívogatni kell az Urunk menyegzőjére. Lesznek akik elutasítják, lesznek akik elfogadják. A mi felelősségünk mindenkinek csak megadni a lehetőséget, hogy dönthessen.
A kérdés már csak az, hogy mennyire állunk a helyünkön. "Mert az aratni való sok, de a munkás kevés". Istennek a szívén az emberek üdvössége van. De mi van a te szíveden? Kész vagy hagyni, hogy az Úr használjon? Vagy inkább el vagy foglalva apróbb dolgokkal? Mert a ház ég... és emberek vannak benne! Akiknek meg kell menekülni valahogyan! És TE lehetsz az, aki figyelmezteti őket, aki rámutat az igazi Megmentőre. Sok ember él égő házban. Nem tudhatod mennyi időd van, hogy szólj, mielőtt a lángok elérik. Ne hagyj ki egyetlen lehetőséget sem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése