2011. március 10., csütörtök

A tökéletes férfi...

Csak megírom közkívánatra. Bár letudhatnám 2 mondatban. A tökéletes férfi Jézusra hasonlít. Vagy ha jelenleg a földön élő példát szeretnél, ott a vőlegényem! :) 
De mivel ennél azért többet szoktam blogba írni (tudjátok, a nők sokat beszélnek), ezért inkább kifejtem. Hasonlóan, ahogy a szupernőkről írtam, most supermanek következnek a bibliából, tulajdonságokkal.
Egy igazi férfi eltartja magát/családját:
Pál azt írja "Tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen és békésen éljetek! Mindenki gondosan végezze a maga dolgát, és saját kezével keresse meg a kenyerét! Ezt már korábban is parancsoltuk nektek!" (I. Thessz 4;11) Írja máshol, hogy ő nem várta, hogy a gyülekezet tartsa el, bár jogában állt volna, hanem inkább dolgozott (sátorkészítőként) és eltartotta magát a gyülekezeti munka mellett. Ez becsületbeli ügy - dolgozz meg a pénzedért, és tartsd el a családod!
Egy igazi férfi kitartó: Jákób beleszeretett Ráhelbe. Nem csak egy fellángolás volt. Dolgozott 7 évet, hogy megkapja. És becsapták. Ráhel nővérét, Leát adták neki. Azt mondta az após, hogy dolgozzon még 7 évet Ráhelért. Összesen tehát 14 évet dolgozott, hogy megkapja, akit szeret. 14 év nem kis idő. De szerette Ráhelt. És kitartott. Ha van egy álmod, amit Isten adott, ne engedj belőle, akármennyit kell is rá várnod!!!
Egy igazi férfi erős/bátor: de nem vakmerő és nem hősködő! Lehet, hogy kétségbe esel, mert nincsenek nagy izmaid. Nem feltétlen erre gondolok. Inkább arra, hogy erős vagy az Úrban, bátran megvéded a családod, kiállsz az igazság mellett, állva maradsz a támadások idején. Gedeonnak azt mondta az Úr: "Menj és a te erőddel szabadítsd meg" . A TE ERŐDDEL! Isten azt akarja, hogy használd az erődet. Védd a családod, a környezetet. Bátran állj ki az Úrért!
Egy igazi férfi hűséges: talán a példák, akiket felhozok mintha nem ide illenének. Sidrák, Misák, és Abednégó. Mikor mindenki leborult a bálvány előtt, ők állva maradtak. Tudták, hogy meg fogják őket ölni, mégse borultak le. De hogy jön ez a hűséghez? Nos, ők hűségesek voltak Istenhez. Az Ő parancsolataihoz. Annyira, hogy képesek lettek volna inkább meghalni, minthogy megszegjék az Úr parancsolatát. Ha egy férfi ennyire hűséges az Úrhoz, ennyire hűséges a társához. Mégpedig elég egyszerű az indok. Isten parancsolatait ha megtartod, ha ennyire fontosak a számodra, hogy inkább meghalsz, minthogy megszegd őket, akkor a házasságra vonatkozó parancsokat is megtartod (ne paráználkodj, ne kívánd felebarátod feleségét, úgy szeresd a feleséged mint Krisztus az egyházat, stb.). 
Egy igazi férfi szenvedélyes: igen, ez is nagyon fontos! Tudd kimutatni az érzéseid! Dávidot az Ige Isten szíve szerint való férfinak nevezi. Mit tett, mikor a frigyláda haza került? Táncolt, mint egy őrült örömében. Volt aki meg is botránkozott rajta (pl. a felesége). De Istennek tetszett. Mert kifejezte az érzéseit, nem szégyellte. Ugyanígy ahogy olvassuk a zsoltárok könyvét, nagyon sok helyen kifejezi a bánatát. Dávid nem szégyellte kimutatni az érzéseit. Ha látom valakin, hogy Isten felé őszintén ki tudja mutatni az érzéseit, jobban el tudom hinni, hogy a társa felé is kimutatja. És ezt mi nők szeretjük. Ha a párunk kimutatja, hogy szeret. Vagy épp nem szégyelli elmondani, ha valami nem megy, vagy szomorú. Szeretjük, ha egy férfi szenvedélyes, és nem fél kimutatni az érzéseit.
Gondolom még lehetne sorolni.... Még egy utolsót leírok: egy igazi férfi vezető! Igen. Minden férfi vezető. Ha máshol nem, otthon a családjában. DE NEM DIKTÁTOR! Neki kell döntéseket hozni, neki kell a családját vezetni. De szeretetben. Feladva önmagát. És erre a legjobb példa Jézus. Ő a legjobb vezető. Vezet téged is, engem is. De szeretettel. Annyira szeret, hogy az életét is odaadta értünk. És nem próbálja ránkerőszakolni az Ő akaratát. Szabad akaratot adott. Soha nem önzésből kér valamit. Hanem mert szeret és a legjobbat akarja nekünk. Ugyanígy egy jó vezető nem erőszakolja rá a másikra a saját akaratát, nem zsarolja, nem önzésből kér, hanem szeretetből, a másik javát keresve.
Tehát összfoglalva: Minden igazi férfi vezető. Minden igazi vezető eltartja, akik rá vannak bízva; kitartó, hogy elérje célját; erős, és bátran kiáll az igazság mellett; hűséges; és nem utolsósorban szenvedélyes! Na íme a tökéletes férfi női szemmel... És hálás vagyok Istennek, hogy nekem ilyen társat adott! :)

1 megjegyzés: