2012. január 19., csütörtök

Like, ha szeretsz!

Az utóbbi napokban, hetekben a facebook-on egyre több olyan kiírást láttam, hogy "like, ha szeretsz", "like ha fontos vagyok neked egy kicsit". És alatta a számok, egy like 10%. Ha gyűjtesz 10 like-ot, akkor már nagyon boldog lehetsz, mert szeretve vagy.
Elgondolkoztatott. Szombaton, ifin is a megfelelési kényszerről beszélgettünk. Nagyon sok fiatalban ott van. Próbálnak "népszerűek" lenni, azt akarják, hogy elfogadják őket. Hogy érezzék, hogy szeretve vannak. És ez normális is. Az ember társasági lény. Szüksége van kapcsolatokra. Szüksége van olyan kapcsolatokra, ahol érezheti, hogy fontos. De van egy kapcsolat amire mindennél jobban szüksége van! Egy kapcsolat, ami nélkül lehetsz a legnépszerűbb facebook-on, lehet több száz like-od, de nem fogod teljesnek érezni magad. Igen, az Istennel való kapcsolatodról beszélek. Ő az, aki szeret. De nagyon. Annyira, hogy képes volt az egyetlen Fiát odaadni, csakhogy veled kapcsolatban lehessen. Ő az aki arra, hogy "like ha szeretsz", vagy "like ha fontos vagyok" már kétezer éve megnyomta a "like"-ot. És ez a legnagyobb "like", amit valaha kaphatsz. Ha Vele kapcsolatban vagy, érezheted, hogy szeretve vagy. És fontos vagy. Kimondhatatlanul. De én nem egy virtuális kapcsolatról beszélek! Tudom, hogy sok olyan ember van, aki virtuális kapcsolatokban él. Dolgozik, vagy épp iskolában van, aztán hazamegy, gépet bekapcsolja, és dob egy-két "like"-ot. Megszűnik a személyes érintkezés. Elárulok neked valamit: nem az szeret téged igazán, aki dob egy "like"-ot a képeid alá, vagy a státuszod alá. Sokkal többet ér, egy jó beszélgetés egy kávé mellett, vagy simán egy ölelés. Sokkal többet ér, ha segít, amikor lenn érzed magad, ha megoszthatod vele az élményeidet, és együtt örül veled. Sokkal többet ér, mikor láthatod a csillogást a szemében, vagy épp érezheted a közelségét. Ezek a valódi barátságok. Isten ilyen kapcsolatra vágyik veled! Nem egy "virtuális" kapcsolatra vágyik! Nem arra vágyik, hogy "like"-old vasárnaponként mikor mész gyülekezetbe/templomba! Nem arra vágyik, hogy "bejelöld ismerősnek" mert már hallottál róla, tudod kiről van szó. Nem is arra vágyik, hogy legyen sok közös ismerősötök! Arra vágyik, hogy az életed "üzenőfala" tele legyen közös képekkel... közös élményekkel! Arra vágyik, hogy ne egyedülálló legyél.. Hanem legyél kapcsolatban... VELE! És nem virtuálisan. Nem csak arra vágyik, hogy mikor hazaérsz ossz meg vele mindent ami történt. Hanem azt akarja, hogy együtt éljetek át mindent! Arra vágyik, hogy ott legyél, a közelségében! Hogy felemelhessen, mikor lenn érzed magad, hogy büszkén csillogjon a szeme, mikor rád néz, hogy jókat "beszélgessetek". Ez az Ő szíve. Ő szeret. De nagyon! És hihetetlenül fontos vagy Neki!
Ha ez a kapcsolatod rendben van, akkor helyrebillen az önértékelésed. Már nem a mások "like"-jától fogsz függni. Nem aggódsz a népszerűségi indexed miatt. Hanem tudod, hogy Valaki elfogad, így ahogy vagy. Sőt Valaki számára nagyon fontos vagy. És Valaki kimondhatatlanul szeret téged. És ez a Valaki nem más, mint a Mindenható Isten!
Értékes vagy. Fontos vagy. És szeretve vagy! Hát élvezd! :)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönöm ezt a bejegyzést:) Néha olvasok tőled, és mindig építő!! Isten áldjon továbbra is!

    Abigél

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy áldást jelenthet másoknak is amit írok. :) Köszönöm a visszajelzésed! :)

    VálaszTörlés